Näköaloja Tampereelta – Linja Sports Day

Näköaloja Tampereelta

Linjan Sports Day -perinne jatkuu jo kolmatta vuosikymmenettä. Näitä päiviä on yleensä ollut kerran tai pari vuodessa ja käsite urheiluhan ymmärretään tässä yhteydessä laajasti. Päivien aktiviteetit ovat yleensä keskittyneet syömiseen, kevyeen urheiluun, syömiseen, lähimatkailuun, syömiseen sekä vähän rankempaan urheiluun. Aina ei edes tarvitse urheilla, kunhan muistetaan kuitenkin syödä välillä. Ensimmäisen Sports Dayn ohjelma oli sofistikoituneesti petanqueta ja punaviiniä Suomenlinnassa. Seuraavalla kerralla päästiin jo Tallinnaan saakka ja vieläpä takaisinkin. Lumilautailun kulta-aikoina käytiin Rovaniemellä näyttämässä miten laji otetaan haltuun. Tarina kertoo, että ihan havereitta ei selvitty siitä reissusta. Eräs mieleenpainuvin päivä oli kuulemma idyllinen pyöräretki Karjalohjalta Fiskarssiin, joka pahimpana rospuuttokautena jää-muta-sohjossa oli kertoman mukaan ottanut designeria sekä reisiin, että päähän. Paljon muutakin on vuosien aikana ehditty harrastaa ja siksipä Vilmalla ja Sannalla oli tällä kertaa haasteita keksiä jotakin aivan uutta.

picture2

picture3

Sports Day järjestettiin tänä vuonna elokuussa Tampereella. Teemana oli ”Näköaloja Tampereelta”. Aloitimme päivän Tampereen korkeimmasta paikasta, lounastimme Näsinneulassa. Näköaloja ihasteltiin reilun kierroksen verran. Shengjun ehti virittää kamerat ja time-lapse -video tuli kuvattua. Lounaan jälkeen vierailimme ex tempore Sara Hildénin taidemuseossa tankkaamassa jälkiruoaksi modernia taidetta Edwin Wurm -näyttelyssä.

picture4

picture5

Päivän urheilu-osuus suoritettiin teemalle uskollisena; pääsimme kokeilemaan ilma-akrobatiaa ja muita sirkustemppuja Sorin Sirkuksella! Upean, meille räätälöidyn sirkusshown jälkeen tutustuimme sirkusopettajien opastuksessa jongleeraukseen, tasapainoiluun, yksipyöräisiin, trapetsiin ja vertikaalikankaisiin. Linjalaisten joukosta esiin astui alalle selvästi piileviä kykyjä omaava Leon, jolle opettajan oli keksittävä koko ajan haastavampia temppuja.

picture6