Linja osaksi Vincitiä

10 vuotta sitten meillä oli Linjassa mahtava idea. Luodaan Suomeen ohjelmistoyhtiö, joka menee design edellä – sellainen konsulttiyhtiöiden Apple. Aloimme hakeutua yhteistyöhön useamman ohjelmistoyhtiön kanssa ja viedä eteenpäin tätä ideaa. Hauskaa ja opettavaista se oli, mutta taloudelliset tulokset jäivät aika vaatimattomiksi. Yhteistyötä kyllä syntyi mutta design ei kuitenkaan kiinnostanut riittävästi ohjelmistoyhtiöitä. Sitten Nokia romahti, ja sen myötä sekä me että kumppanimme olivat polvillaan, ajatus jäi selviytymistaistelun alle.

Seurailin vierestä, kun ohjelmistoala alkoi kasvattaa design -osaamistaan orgaanisella kasvulla, rekrytoimalla. Ajattelin, että aha, näin tämä menee.

Viime keväänä alkoi sitten tapahtua. Lyhyen ajan sisällä iso osa kilpailijoistamme yhdistyi ohjelmistoyhtiöiden kanssa. Huomionarvoista oli, että lähes kaikilla näillä ohjelmistotaloilla oli jo ennestään design -tiimit. Jotain siis haettiin lisää.

Kaivoin naftaliinista vanhan idean ja aloin mietiskellä asiaa. Kuullostelin vähän työntekijöiden ja asiakkaiden tunnelmia ja tulin lopulta siihen tulokseen, että tässä kohtaa on parempi mennä markkinan mukana kuin jäädä sinnittelemään yksinäisenä sutena. 

Mietin, mikä olisi sellainen talo, jonka kanssa mieluiten lähtisin rakentamaan tulevaa. Ensimmäisenä soitin Vincitin Mikko Kuituselle, jonka numero minulla oli puhelimessani vanhastaan. Puhelu tuli hyvään saumaan, koska Vincitissä oli myöskin mietitty vastausta tähän markkinan muutokseen. Vincitillä oli jo vahva oma muotoilutiimi, mutta lisäpotkua oltiin hakemassa. Asiat etenivät hyvässä hengessä aika nopeasti. Todettiin, että Linjan tiimi toisi uutta osaamista IoT -puolella sekä merkittäviä teollisia asiakkuuksia. Tällä tavalla saadaan Vincitin design -palveluihin lisää voimaa ja monipuolista kokemusta. Design-tiimin kasvu mahdollistaa meille muotoilun viemisen entistäkin voimakkaammin Vincitin palveluiden keskiöön.

Linjan tiimille tämä tuo paljon uutta. Saamme uusia kollegoja sekä vahvan selkänojan Vincitin devauspuolelta. Kun Vincit on lisäksi pärjännyt aika mukavasti “paras työpaikka” -kilpailuissa, niin muutos on otettu positiivisesti vastaan.  

Omasta puolestani olen tästä innoissani ja tietenkin uuden edessä. Odotan, että yrittämisen rutiineista -ja paineistakin – vapautuminen tuo lisää aikaa ja energiaa tärkeimpään, auttamaan asiakkaita ja omaa jengiä työssään. Olen jatkossa vastuussa Vincitin design -liiketoiminnan kehittämisestä. Ensimminen ja tärkein hommani on huolehtia siitä, että käynnissä olevat projektit jatkuvat ilman mitään häiriötä. Kunhan siirtymäajan käytännön jutut on hoidettu, niin tulen keskittymään siihen, että pystymme entistä paremmin auttamaan asiakkaitamme muotoilun avulla digitalisaation haasteissa.

Eljas Perheentupa

 

Lisätietoja:

Vincit, perustaja Mikko Kuitunen, puhelin: +358 40 589 8316

Linja Design, perustaja Eljas Perheentupa, puhelin: +358 40 510 9010

Vincit lyhyesti:
Vincit tarjoaa modernia atk:ta möhlimättömyystakuulla. www.vincit.fi

Linja Design lyhyesti:
Linja muotoilee teollisten yritysten palveluita. www.linja.com