Linja Duunaa Videoo – Esittelyssä Linja Video Production

marraskuu 6, 2014 // Sanna Seiko Salo

Linja on ehtinyt tehdä kaikenlaista 28 vuoden aikana. Uutta bisnestä on syntynyt yleensä siten, että on ryhdytty rohkeasti tekemään. Ensin Linja oli teollisen muotoilun talo. Kunnes joku kysyi ”teettekö ikoneita?” ”Totta kai!” Sitten pikainen soitto tutulle kaverille, joka teki jotain tietokoneiden parissa, että ”mitä ne sellaiset ikonit on?”. Näin teollisen muotoilun kylkeen syntyi digitaalinen muotoilu, jolla nykyään elämme. Teollisen muotoilun taustan takia teemme digitaalista muotoilua pääasiassa teollisuudelle, koska osaamme sen maailman. Kuluttajistuminen on näyttänyt tietä, tiedetään että mm. parempi käyttökokemus ja mobiilius ovat myös teollisuuden sovelluksien prioriteettilistalla. Harmaa kökkökäyttöliittymä ei ole enää perusteltavissa sillä, että ”tämä on niin monimutkaista ja teknisesti haastavaa ettei tätä oikein kukaan voi ymmärtää”.

Tässä sivussa on käynnissä mielenkiintoinen ilmiö. Siinä missä ennen uusia tuotteita ja palveluita pidettiin visusti salassa julkistamiseen saakka ja senkin jälkeen asenne on pitkään ollut ”Eihän me nyt mihkään nettiin voida tätä laittaa, sittenhän tän voi nähdä kaikki!”, nyttemmin avoimuus voikin olla yrityksen uusi strategia. Uusi versio softasta tulossa! Tehdään siitä numero! Kerrotaan siitä kaikille! Tehdään siitä video!

Huomasimme, että suunnitellessamme käyttöliittymiä meille kertyy valtava määrä tietoa ja materiaalia tuohon käyttöliittymään sekä koko suunnitteluprosessiin liittyen. Arvokkain juttu joka mukaan tarttuu on tuotteen ja sitä tekevän yrityksen tarina. Olemme riittävän sisällä ja kuitenkin ulkopuolinen, objektiivinen taho. Meidän luontaisia ominaisuuksiamme ovat tarinankerronta, käyttötilanteiden ja käyttäjien tuntemus. Kuin ihmeen kaupalla Linjalta löytyi videotuotannon osaajia sekä kiinnostuneita tekijöitä. Ilari ja Antti hanskaavat kuvauspuolen. Editoijia, graafikoita, animoijia löytyy ja innostuksen vallassa opitaan nopeasti lisää. Eniten innoissaan on ehkä allekirjoittanut, joka nyt vuoden ajan on työstänyt näitä videotouhuja kohti tuottavaa bisnestä. Eikä into ole laantunut, päinvastoin. Olemme saaneet tehdä kymmeniä videoita ja nähdä koko yritysviestintä-kulttuurin mullistuvan alati avoimempaan ja nopeatempoisempaan suuntaan. Tämä on niin siistiä!

Viimeisen vuoden aikana olemme oppineet paljon. Yksi tärkeimmistä opeista on, että video ei saa olla liian pitkä. Ei ole kenenkään etu että koko yrityksen historia, kaikki tuotteet ja niiden käyttö opastetaan yhdellä videolla. Siksipä loimme kolme videotyyppiä, The Teaser, The Exposure ja The Showcase auttamaan rajauksessa. Näihin voit tutustua uusilla webbisivuillamme: www.linja.com/fi/video.

Parasta tässä hommassa on se, että uusia ideoita pääsee kokeilemaan heti. Niinkuin esimerkiksi tämä kahvipöytäkeskustelusta lähtenyt ajatus ”Miltä IKEAn kokoamisohjeet näyttäisivät videolla?”. Touhusimme muutaman päivän IKEAn Rigga vaaterekin kimpussa vuoroin vihreän ja sinisen taustan ja puvun kanssa. Lopputuloksen voi katsoa alta. Myös Making-of-pätkä on tuossa nähtävillä.

https://www.youtube.com/watch?v=Pkt3ao24DPc#action=share

https://www.youtube.com/watch?v=CUEljCxc_hc#action=share

Mikäli sinulla on mielessäsi videoidea, jota et syystä tai toisesta saa maaliin omin voimin, soita minulle niin katsotaan voimmeko olla avuksi.